Adventshelgen är här och från och med nu kommer det nästintill bara vara juliga godis- och bakrecept fram till julafton med undantag för ett och annat vegetariskt middagsrecept och kanske någon julig varmrätt.

Och förutom allt chokladigt och knäckigt godis tycker jag det är gott med lite småkakor med juliga kryddor. Så jag hittade det här receptet och la till lite ingefära och de blev väldigt goda. Variera med din favoritkrydda!

DSC_0268 DSC_0252

Havreflarn med ingefära (ca 30 st)

Ingredienser
100 g smör
3 dl glutenfria havregryn
1 ägg
1,5 dl rårörsocker
1 msk bovetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk ingefära

Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull och rör ner havregrynen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda bovetemjöl, ingefära och bakpulver. Rör ihop de torra ingredienserna med havregrynen och äggblandningen. Lägg bakplåtspapper på en plåt och klicka ut smeten, ca 12 kakor per plåt. Använd ca 1 tesked smet per kaka eftersom de flyter ut mycket. Grädda mitt i ugnen ca 6-7 minuter. Låt svalna något innan flarnen lossas från plåten.

    Mentions

  • 💬 Glutenfria saffranssnittar med pistagenötter • SandraCallermo.se
  • 💬 Havrerutor med choklad • SandraCallermo.se
  • 💬 Småkakor - 9 recept • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b