fbpx

När vi nu gått in i hösten så är det ju ännu mysigare att baka på helgen och njuta av nybakt bröd. Jag kan ju skriva lite drömmigt om långa helgfrukostar men denna termin har vi inga såna då barnen har tidiga aktiviteter både lördag och söndag. Men man kan ju sätta degen innan och sen äta frukost nummer två efter aktiviteten. Muuums! Så idag tänkte jag i alla fall dela med mig av dessa havrefrallor utan gluten. Saftiga och sååå goda!

Havrefrallor utan gluten

Havrefrallor utan gluten

Havrefrallor utan gluten (15 st)

Ingredienser
25 g jäst
9 dl kallt vatten
1 msk honung
1,5 dl glutenfria havregryn
150 g kikärtsmjöl
150 g havremjöl
65 g bovetemjöl
65 g teffmjöl
40 g fiberhusk
2,5 tsk salt

1 ägg
Havregryn

Gör såhär
Smula ner jästen i en bunke och häll på salt. Rör med slev så jästen löser upp sig. Tillsätt sedan vatten och honung och blanda. Ta en ny bunke och blanda havregryn med kikärtsmjöl, havremjöl, bovetemjöl, teffmjöl och fiberhusk. Rör ner de torra ingredienserna i degvätskan. Lägg på en bakduk och låt jäsa 2 timmar.
Sätt på ugnen på 200 grader.
Ta sedan en slev och lägg upp frallor på en plåt med bakplåtspapper. Bearbeta degen så lite som möjligt. Forma lätt med blöta händer.
Pensla med vatten eller uppvispat ägg. Strö över havregryn och sätt in i ugnen 15-17 minuter.
Lägg över på galler och låt svalna under bakduk.

Havrefrallor utan gluten


Fler glutenfria bröd:

Glutenfria hamburgerbröd eller frukostfrallor

Glutenfria källarfranskor

Enkla glutenfria frallor

Zucchinibröd – glutenfritt och saftigt!

Ett svar

  1. Sandra Callermo

    Dessa frallor fria från gluten och mjölk och är så goda. Kalljästa bovetefrallor som får vila i kylen över natten och gräddas på morgonen.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b