Maillista

Jag gillar lingon men ibland kan det bli lite väl syrligt men jag vill inte behöva använda för mycket socker. Därför gjorde jag häromdagen en lingon- och blåbärssylt där blåbären bidrog med sötma och jag tillsatte endast lite socker för att balansera. Serverade den på havregrynsgröt med lite kokos på toppen, riktigt smarrigt!
 
Jag gör havregrynsgröt genom att blanda 2 dl vatten med drygt 1 dl havregryn. Blanda ihop med en nypa salt och kör i micron ca 2 minuter, rör om efter en minut.

 

Lingon- och blåbärssylt

Ingredienser
250 g lingon
250 g blåbär
0,5 dl syltsocket
1 krm natriumbensoat
Gör såhär
Häll blåbär, lingon och socker i en kastrull. Låt småputtra 10 minuter och rör om då och då. Häll upp en matsked sylt i ett glas och blanda ut med natriumbensoat och häll sedan tillbaka sylten i kastrullen. Smaka av och ha eventuellt i mer socker, låt svalna inann du häller upp det i en glasburk.
 
0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a