Maillista

Den 3 april 2005 är en dag jag aldrig kommer att glömma. Det var då vi bestämde oss för att bli ett par och sedan dess har allt känts självklart. Efter 9 år tillsammans har jag fortfarande pirret i magen och njuter sååå av tryggheten att ha min bästa vän vid min sida varje dag. Det finns ingen tvekan på att jag har hittat rätt och jag vet att vi alltid kommer att leva tillsammans och älska varandra oavsett motgångar och utmaningar. För när man är så kär som jag är och så övertygad om att jag har hittat mannen i mitt liv, då kan inget stoppa en. 
David, jag älskar dig!
 
Bjuder på den här från sommaren 2005 😉
 
Men nu över till dagens recept som blir en saftig kyckling med knaprig mandelsallad och syrlig limesås. En perfekt rätt till både vardag och helg!

 

Hel soyakyckling med mandelbulgursallad och limesås (4 port)

Ingredienser
1 hel kyckling
3 msk flytande honung
0,5 dl soja
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
0,5 tsk chiliflakes
3 cm ingefära
Bulgursallad:
4 port bulgur
0,5 dl vinägrett
1 dl sötmandel
2 tomater
2 avocados
Ruccola
Limesås:
1 lime
4 dl créme fraiche
Gräslök
Gör såhär
Kycklingen: Sätt ugnen på 150 grader. Klipp bort ryggbenet på kycklingen med en kraftig sax. Fläk ut kycklingen och lägg den med skinnsidan upp i en långpanna med olivolja. Gnid in kycklingen med salt och svartpeppar. Finhacka chilin. Blanda honung, soja, olivolja, pressad vitlök, chiliflakes, riven ingefära och chili. Pensla kycklingen med en del av blandningen. Sätt in kycklingen mitt i ugnen och stek ca 45 minuter eller tills innertemperaturen är 82 grader i låret intill benet. Pensla med honungsblandningen då och då under stekningen.
Bulgursallad: Koka bulguren enlig anvisning. När den kokt klart, häll över vinägretten och låt bulguren ånga av sig. Hacka tomater. Grovhacka mandlarna. Tärna avocadon. Blanda bulguren med mandel, tomater, ruccola och avocado.
Sås: Blanda créme fraichen med cest och saft från limen samt finhackad gräslök.

 

0

Inga svar än

  1. Kjersti

    Länge leve kärleken! Visst är det härligt när man hittat alldeles rätt. Själv firar jag 40-årsjubileum med min man i sommar, och jag har inte heller en endaste gång tvivlat på att det är rätt, även om livet tillsammans gått upp och ned. Som det gör här i livet. Stort lyckat till med ert fortsatta liv tillsammans!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a