fbpx

Som jag nämnt försöker jag nu äta mer hälsosamt vilket innebär mindre portioner ofta och mycket frukt, grönsaker och rotfrukter. Jag försöker hålla koll på att äta mycket protein så jag håller mig mätt men sen vill jag att måltiderna även ska innehålla lite fett samt kolhydrater och mycket grönt. Jag gillar verkligen att äta sallad men den får inte bli för tråkig och heller inte ta för mycket tid att hacka allt. Jag gillar när det är färgglatt och ser sådär glatt och gott ut.

Så förutom att det här inlägget innehåller ett recept så är det även ett hejdundrande tips. Och nej, det är inget världsomvälvande eller jättepåhittigt men det är ett enkelt knep att enkelt kunna ”laga” en snabb och hälsosam lunch (eller för den delen middag). Jag upplever nämligen att om man har en färdighackad och blandad sallad i kylen så blir den snabbt tråkig. Men om man förvarar alla ingredienserna för sig så håller de mycket längre. Nu när jag är hemma med två barn (i alla fall vissa dagar) så är det tacksamt att kunna fixa lunchen på ett kick.

 

Hemgjord plocksallad

Så det man gör på söndagen är att ta fram olika ingredienser som man önskar i sin sallad och så är det bara börja hacka. Här valde jag att hacka tomat, gurka, morot och fetaost och sen kompletterade jag med att koka matvete samt blanda ihop kikärter med bönor och majs i en mumsig blandning. Allt detta la jag sedan i olika burkar med lock. Tänk gärna på att det ska vara lite olika konsistens – knaprig morot, krämig fetaost, lena bönor, tuggig matvete och krispig gurka. Så när du är sugen på lunch under veckan så kan du enkelt ta fram alla burkar, lägga upp det du önskar på en tallrik, ställa in alla burkar i kylen igen och njuta av en fräsch och god sallad.

Receptet nedan är för en portion så det är bara anpassa det efter hur många dagar du vill att det ska räcka till. Jag brukar göra iordning 3-4 portioner och det brukar hålla bra.

 

Matvetesallad med bönor, kikärter och fetaost (1 port)

Ingredienser
Sallad
1 dl kokt matvete
2 msk vinägrett
En näve stora vita bönor
En näve kikärter
0,5 dl majs
1 liten morot
1 tomat
En bit gurka
50 g fetaost

Gör såhär
Koka matvetet enligt anvisning med buljongtärning istället för salt. När den kokat klart kan du hälla på vinägretten och låt sedan svalna. Hacka tomat, gurka och fetaost. Slanda moroten. Lägg sallad, matvete, bönor, kikärter, majs, tomat, gurka, morot och fetaost på en tallrik och servera gärna med dressing.

2 svar

  1. Sandra Callermo

    Letar du efter recept på en snabb lunch? Här hittar du pasta, soppa, bakad potatis, omelett, sallad och mycket annat. Smaklig spis!

    Svara

    Mentions

  • 💬 Quinoasallad med rödbetor, morötter och fetaost • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b