Jag har sagt det förr en jag säger det igen – det är så gott och enkelt att göra egen granola! Du kan anpassa den efter vad du gillar bäst och vad du har hemma. Du man välja hur knaprig, söt och nötig den ska vara. Jag har tidigare skapat en granolaguide där du kan få en hel del tips och recept så du kan laga egen hemmagjord granola. Och idag ska ni få ett nytt recept, denna ör sötad med dadlar och smakar ljuvligt god. Barnen älskade denna och tranbären går åt i ett rasande tempo 😉
Hemmagjord granola med dadlar
Ingredienser
5 dl havregryn
2 dl puffat ris
2 dl quinoapuffar
2 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl sötmandlar
1 nypa flingsalt
2 msk kardemumma
2 msk kanel
12 färska dadlar
1 dl kokosolja
2 dl vatten
150 g torkade tranbär
Gör såhär
Sätt på ugnen på 150 grader. Hacka mandlar grovt. Blanda havregryn, puffat ris, quinoapuffar, solrosfrön, sesamfrön, sötmandlar, salt, kardemumma och kanel.
Mixa ihop urkärnade dadlar, kokosolja och vatten och blanda ihop med de torra ingredienserna.
Ta fram två plåtar med bakplåtspapper och sprid ut granolan på plåtarna. Rosta i ugnen ca 45 min minuter och röra om då och då.
Ta ut ur ugnen och rör ner torkade tranbär.
Det är så gott att göra egen granola och njuta av till frukosten! Här är en glutenfri cashewgranola som är sötad med honung.