Jag använder inte fläskfärs alltför ofta men varje gång jag lagar med det så blir jag alltid nöjd. Det är en väldigt god färs och går att använda till mycket. Om ni vill ha mer inspiration vad ni kan använda fläskfärs till har jag två recept här sedan tidigare.
 
Den här gången blev det biffar som jag fyllde med pesto och serverade med stekt ägg och krispig gurksallad. Smaklig spis!

 

Het gurksallad med pestofyllda fläskfärsbiffar och stekt ägg (4 port)

Ingredienser
500 g fläskfärs
Grön tabasco
Worstershiresås
4 msk pesto
Gurksallad:
1 gurka
2 msk vitvinsvinäger
1 msk lime
2 tsk råsocker
0,5 rödlök
1 dl hackade jordnötter
1 tsk sambal oelek
1 näve persilja
1 msk fisksås
 
4 ägg
 
Gör såhär
Gurksallad: Dela gurkan på längden och ta ur fröna med en tesked. Skär sedan i tunna skivor. Skala och finstrimla löken. Blanda ihop vinäger, lime, sambal oelek och råsocker och häll över gurkan och löken och låt stå 30 minuter. Blanda sedan i fisksåsen, hackad persilja och de hackade jordnötterna.
Fläskfärsbiffar: Blanda färsen med salt, svartpeppar, grön tabasco och worstershiresås. Forma till 4 biffar som du fyller med ca en matsked pesto. Jag tycker det är enklast att dela i 8 lika stora bitar och forma till platta biffar, lägg på en klick pesto och lägg över en till platta och kläm ihop kanterna. Stek på medelvärme tills de fått fin färg och är genomstekta.
Stek ägg och servera till gurksallad och biffarna.

 

0

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.