I samarbete med Gårdssällskapet
Många har svårt för frukt i mat. Och ibland kan jag hålla med, man kan inte kombinera frukt och mat hursomhelst. Men mango och kyckling är en given kombo som är sååå god! Som till exempel den här a heta mangokyckling där jag använde kycklinglårfilé. Varsågoda!
Het mangokyckling med nudlar (6 port)
Ingredienser
Ca 900 g kycklinglårfilé
1 gul lök
1 chili
250 g champinjoner
2 tsk paprikapulver
2 msk kycklingfond
200 g färskost
1 burk kokosmjölk
2 röda paprikor
1 mango
6 port nudlar
Gör såhär
Skär kyckling i mindre bitar. Skala och hacka löken. Hacka champinjonerna. Finhacka chilin. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen runtom. Krydda med salt, svartpeppar och paprikapulvret. Lägg sedan i en stor kastrull och ställ åt sidan. Ha sedan i lök, chili och champinjoner i stekpannan och fräs några minuter så löken blir mjuk och svampen tappar vätskan. Lägg även detta i kastrullen och tillsätt sedan fond, färskost och kokosmjölk. Låt puttra 15 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad lime.
Kärna ur paprikan och skär i bitar. Skala, kärna ur och skär mangon i tärningar.
Koka nudlarna enligt anvisning.
Blanda ner paprikan i grytan och låt koka ca 2 minuter till. Avsluta med att röra ner mangon och servera sedan grytan med nudlarna.
Kombinationen mango och kyckling är ju magisk!
Kul att hitta hit till dig och din härliga matinspiration!
Ja, det är sååå gott!
Tack! Hoppas du hittar många recept du gillar 🙂