I samarbete med Gårdssällskapet

Många har svårt för frukt i mat. Och ibland kan jag hålla med, man kan inte kombinera frukt och mat hursomhelst. Men mango och kyckling är en given kombo som är sååå god! Som till exempel den här a heta mangokyckling där jag använde kycklinglårfilé. Varsågoda!

pa030045_het_mangokyckling pa030060_het_mangokyckling

Het mangokyckling med nudlar (6 port)

Ingredienser
Ca 900 g kycklinglårfilé
1 gul lök
1 chili
250 g champinjoner
2 tsk paprikapulver
2 msk kycklingfond
200 g färskost
1 burk kokosmjölk
2 röda paprikor
1 mango
6 port nudlar

Gör såhär
Skär kyckling i mindre bitar. Skala och hacka löken. Hacka champinjonerna. Finhacka chilin. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen runtom. Krydda med salt, svartpeppar och paprikapulvret. Lägg sedan i en stor kastrull och ställ åt sidan. Ha sedan i lök, chili och champinjoner i stekpannan och fräs några minuter så löken blir mjuk och svampen tappar vätskan. Lägg även detta i kastrullen och tillsätt sedan fond, färskost och kokosmjölk. Låt puttra 15 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad lime.
Kärna ur paprikan och skär i bitar. Skala, kärna ur och skär mangon i tärningar.
Koka nudlarna enligt anvisning.
Blanda ner paprikan i grytan och låt koka ca 2 minuter till. Avsluta med att röra ner mangon och servera sedan grytan med nudlarna.

2 svar

    • Sandra Callermo

      Ja, det är sååå gott!
      Tack! Hoppas du hittar många recept du gillar 🙂

      Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b