Maillista

När det gäller mat kopplar jag hösten med bland annat svamp, äpplen och vilt. Så häromdagen blev jag lycklig när det fanns svamp på jobbet för de som ville ha. Jag plockade på mig en påse och bad David ta fram hjortfärs för att tina. Som ni tidigare märkt är vi riktiga burgerälskare så det fick bli en viltburgare med pepparotsmajo och smörstekta kantareller. Vad sägs om det till fredagsmyset?

Hjortburgare med pepparrotsmajonäs och smörstekta kantareller (4 port)

Ingredienser
600 g hjortfärs
1 gul lök
1 ägg
2 msk vispgrädde
2 msk dijonsenap
Pepparrotsmajo:
1 äggula
2 dl rapsolja
1 tsk pressad citron
1-2 msk riven pepparrot
2 tsk vitvinsvinäger
200 g trattkantareller
1 kg rotfrukter (jag hade palsternacka, morötter i olika färger och rödbetor)
2 vitlöksklyftor
 
Sallad
Rödlök
Gör såhär
Rotfrukter: Sätt på ugnen på 200 grader. Skala och klyfta/skiva rotfrukterna och lägg på en plåt med olivolja, pressad vitlök, salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen tills de är mjuka, ca 20 minuter.
Burgarna: Skala och finhacka löken. Blanda färsen med lök, grädde, ägg och senap. Krydda med salt och svartpeppar. Forma 4 biffar och stek dem i smör några minuter på varje sida.
Pepparrotsmajo: Ha äggulan i en bunke och häll droppvis ner olivoljan under ständig vispning. Mot slutet kan oljan hällas i en fin stråle. Tillsätt vinäger, citron och pepparrot och krydda med salt och svartpeppar.
Smörstek kantarellerna.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a