I samarbete med Gårdssällskapet
I helgen gjorde vi som sagt iordning balkongerna här hemma och på söndagen blev det grillpremiär. Den fina högrevsfärsen från Gårdssällskapet fick bli huvudingrediens och vad är väl en bättre grillpremiär än en rejäl burgare? Högrevsfärsen är vår favoritfärs att använda till hamburgare eftersom den är så smakrik, saftig och god. Som topping blev det jalapeñomajo, lönnsirapsglaserad bacon, ost, grillad lök, sallad och tomat och som tillbehör grillad majs och klyftpotatis. Högrevsburgare gick hem hos gästerna och vilken brakmiddag det blev!
Högrevsburgare med lönnsirapsglaserad bacon och jalapeñomajo (6 port)
Ingredienser
1 kg högrevsfärs
1,5 msk dijonsenap
1 tsk tabasco
1 tsk worcestershiresås
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 pkt bacon (á 140 g)
2-3 msk lönnsirap
2 dl majonäs
1 dl jalapeño
6 port potatis
6 skivor ost
3 majskolvar
1 gul lök
Sallad
2 tomater
6 hamburgerbröd
Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Skär potatisen i klyftor och lägg på plåt och ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen ca 30 minuter tills de fått fin färg och blivit mjuka i mitten. Under tiden kan du fixa burgarna.
Finhacka jalapeñon och blanda med majonäsen. Smaka av med salt och svartpeppar.
Blanda högrevsfärsen med dijonsenap, tabasco, worcestershiresås, salt och svartpeppar. Forma till 6 hamburgare.
Skala och skiva löken i tjocka skivor. Skölj och bryt salladen i mindre bitar. Skiva tomaterna. Halvera majskolvarna.
Grilla löken och lägg på en tallrik. Grilla majsen runtom så den får fin färg och lägg åt sidan. Grilla baconet tills det blir knaprigt och pensla på lite lönnsirap under tiden. Grilla burgarna på båda sidor och krydda med salt och svartpeppar. Lägg på osten när du har vänt burgarna så den får smälta sista 2 minutrarna. Grilla bröden.
Bygg ihop burgaren med bröd, majonäs, tomat, lök, burgare och bacon. Servera med majskolvarna och klyftpotatis.