fbpx

Jag har sagt det förr och jag säger det igen – är i en period där jag älskar olika nudelrätter med asiatiska smaker. Nudlar, grönsaker, goda smaksättningar och något protein. Så enkelt och kan varieras från gång till gång. Denna gång blev det en smarrig hoisinfärs med nudlar och krispiga grönsaker. Och så lite lime och jordnötter på toppen. Det här blev sååå gott och väldigt enkelt att jaga!

Hoisinfärs med nudlar

Hoisinfärs med nudlar

Hoisinfärs med nudlar (5 port)

Ingredienser
900 g nötfärs
1 msk sesamolja
5 vitlöksklyftor
Några cm riven färsk ingefära
0,75 dl hoisinsås
0,75 dl bönsås

2 morötter
1 gurka
2 stjälkar selleri

5 port risnudlar
Jordnötter
1 lime

Gör såhär
Hetta upp sesamolja och lite rapsolja i en gryt och lägg i nötfärsen. Låt den fräsa och få fin färg. Ha sedan i pressad vitlök samt riven ingefära och låt fräsa en minut till. Tillsätt hoisinsås och bönsås och låt koka ihop.
Koka nudlarna enligt anvisning.
Skär lime i klyftor och strimla/hacka grönsakerna och lägg i separata skålar.
Smaka av färsen med salt och svartpeppar. Servera nudlarna med färs, lime, jordnötter och grönsaker.

Hoisinfärs med nudlar

 


Fler recept med nudlar:

Kycklingnudlar med broccoli

Nudlar med sojabönor och broccoli

Färswok med nudlar

Vegetarisk färssås med thaismaker och risnudlar

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b