I söndags hade vi en riktig fixardag ute. Vår tomt och uteplats hade inte fått den uppmärksamhet den borde och jag kände att det var dags att ta tag i det. Jag hade skrivit en lista med saker som behövde åtgärdas och tanken var att påbörja projektet i söndags och se hur långt vi kom. Jag hade köpt lite höstväxter på fredagen (som jag visade på instastories, fullastad syskonvagn med sovande barn och massa mat+annan shopping och sen tre stora påsar med växter 😂) så första steget var taget.

Såhär såg det ut innan vi började fixa.

Jag började med att ta in alla leksaker i förrådet, skaka mattor, dukar, kuddar, dynor och filtar. Sen drog jag upp alla rabarber som senare skulle tvättas och strimlad för att frysas in för vinterns kommande rabarberpajer. David satte upp ett skåp för darttavlan, började göra rent lyktor och bord och så vidare. Sen lyckades vi få båda barnen att somna samtidigt och då kom dessutom min mamma och bonuspappa och hjälpte till. Oj, va effektiva vi blev! Slängde gamla krukväxter, fyllde på jord på vinbärsbuskarna och borrade hål i en del krukor för att få avrinning. Vi fortsatte med att dammsuga hela uteplatsen, skruvade upp en del ljuslyktor som inte kommit på plats sedan vi flyttade in, torkade av borden, planterade alla höstväxter och vattnade där det behövdes. Sen var det fika paus (mamma hade tagit med kardemummabullar) och sen var det dags att ställa tillbaka allt och göra fint. Det där är min mamma helt enkelt bäst på så jag var så glad att ha henne där. Killarna började organisera förrådet (bonus-ToDo!) och vi slutförde uteplatsen.

Det blev sååå mysigt och här har ni resultatet!

  

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.