fbpx

Får några veckor sedan var vi på en härlig höstutflykt som jag glömt skriva om här på bloggen. Jag och min svägerska är föräldralediga samtidigt denna höst och vi har bestämt att ses en gång i veckan och hitta på något med barnen. Ibland är vi hos henne i stan och ibland hos oss i Väsby. Det blir hemmadagar med pyssel, höstfix i trädgården, lekplatsbesök, fika, bak- och chokladfestivalen och annat. Vi gör vad vi känner för den dagen helt enkelt!

Så en torsdag i september när det skulle bli finväder bestämde vi oss för en höstutflykt i skogen. Jag sa att jag kunde fixa lunch som vi tog med oss. Jag slängde ihop en soppa på sånt som fanns hemma. I grunden en morotssoppa med lite smått och gott. Mixade den slät och hällde i termosar och sen gjorde jag iordning burkar med tillbehör man själv kan lägga i. Kokt pasta (som vi hade hemma i kylen), frön, bönor och fetaost. Noel (och alla vi andra!) älskade det! Han åt flera portioner och man såg hur han njöt lite extra att äta ute. För visst är det så att maten blir lite godare när man äter på utflykt i naturen?


För dig som vill ha mer matsäckstips för utflykten hittar du ett inlägg här med inspiration!

Mer soppinspiration!


Åh, jag hade ju som mål denna höst att vara ute i naturen mer. Vissa veckor har jag varit det men ibland blir jag lat och glömmer bort det. Varje gång det blir av njuter jag och det är roligt nu när även Mila lättare kan springa runt själv i skogen och busa.

Här kommer lite bilder från vår magiska utflykt!

Höstutflykt med sopplunch

Höstutflykt med sopplunch

Höstutflykt med sopplunch

Höstutflykt med sopplunch

Höstutflykt med sopplunch

Höstutflykt med sopplunch

Höstutflykt med sopplunch

Höstutflykt med sopplunch

Höstutflykt med sopplunch

Höstutflykt med sopplunch

    Mentions

  • 💬 Höstlov - enkla aktiviteter med barnen! • SandraCallermo.se
  • 💬 Morotssoppa med linser • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
  • 💬 Laga mat med barn - mina 10 bästa tips! • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b