Förutom att köpa billig skinka efter jul köpte vi även hummer dagarna efter nyår. Bra pris för samma råvara, det gillar vi. Så förra helgen blev det en hummerskagentoast till förrätt och som vi njöt av detta smarriga skaldjur vi äter alldeles för sällan. Vi toppade den med lite wasabirom och serverade såklart med en citronklyfta och till det ett glas vin.

 

Hummerskagentoast (2 port)

Ingredienser
1 kokt hummer
2 msk majonnäs
1 msk crème fraiche
2 tsk hackad rödlök
2 msk hackad persilja
2 brödskivor
Wasabirom
Citron
Gör såhär
Klyv hummern och knäck klorna och pilla ut köttet. Skär hummerköttet i små bitar. Spar klorna till garnering. Blanda hummer, majonnäs, crème fraiche, lök, persilja, salt och svartpeppar. 
Stansa ut rundlar av brödet (jag använde ett glas) och stek i smör. Lägg upp hummerröran på brödet och toppa med wasabirom. Servera med en citronklyfta.
 
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.