Nu tänkte jag börja med en ny kategori på bloggen, nämligen husmorstips. Min tanke är att blanda “klassiska” husmorstips blandat med egna små knep i köket och förhoppningsvis kommer ni lära er något nytt och kanske även ni kan dela med er av era tips i kommentatorsfältet. Här kommer mina första tips, varsågoda!
 
Överblivet vin eller skumpa?
Efter helgen kan det vara så att det ibland finns en vinslatt kvar och man funderar på vad man ska göra med den. Ett tips är att frysa ner vinet i iskuber och plocka fram när det är dags att göra gryta, risotto eller en sås.
 
Behåll skalet på vitlöken
Detta tips är något vi alltid använder hemma hos oss. När man pressar vitlök kan det vara svårt att få rent pressen efteråt. Om du istället pressar vitlöken med skalet på blir det mycket lättare att rengöra pressen. 
 
Få rent en vidbränd kastrull
Ibland är det riktigt svårt att få bort brända rester i kastrullen. Nästa gång detta inträffar är mitt tips att koka upp vatten med diskmedel i och det får det brända i botten att lossna.
 
Hade ingen passande bild så det fick bli en mumsig helgfrukost. Trevlig helg!

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b