fbpx

Terminen börjar lida mot sitt slut och idag hoppas jag bli klar med det mesta plugget. Jag kommer antagligen ha lite småfix kvar till nästa vecka och ett kunskapstest att genomföra på tisdag men sen är min plan att vara klar och därmed vara redo för förlossning. Haha! God marginal 😉

Ikväll blir det fredagsmys och vi har ven tänkt hinna med att kolla på lite förberedande förlossningsvideos och så. Vi gjorde det förra gången och det kändes bra att ha kollat på det då så kör samma förberedelse denna gång. Håller även på att läsa boken “Föda utan rädsla” och den var till STOR hjälp förra gången så det känns toppen!

Och som recepttips till fredagsmyset tänkte jag ge er en kryddig falukorvscurry. Den innehåller även broccoli, selleri och svarta bönor och den blir jättegod!

 Indisk falukorvscurry

Indisk falukorvscurryIndisk falukorvscurry (8 port)

Ingredienser
800 g falukorv
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
Några cm ingefära
1 broccoli
3 stjälkar selleri
1 burk svarta bönor (avrunnen vikt á 230 g)
3 msk curry
2 burkar krossade tomater
500 ml kokosmjölk
1-2 dl vatten

8 port ris
Yoghurt/créme fraiche

Gör såhär
Koka ris enligt anvisningen. Skala och skär löken i smala båtar. Skala och finhacka vitlök. Skala falukorven och skär i strimlor. Hetta upp olja i en stor gryta och fräs korv, lök, vitlök och riven ingefära ett pa rminuter. Tillsätt curry och fräs en minut till innan du har i krossade tomater och kokosmjölk. Låt koka upp och låt puttra 15 minuter. Under tiden kan su strimla sellerin och dela ner broccolin i små buketter. Häll av bönorna och skölj de. Rör ner broccoli, selleri och bönor och låt puttra 3 minuter till. Smaka sedan av med salt, svartpeppar och pressad lime.
Servera med ris och en klick yoghurt eller créme fraiche.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.