Igår satt jag ute och åt lunch i solen och jag bara njöööt! Idag är det grått och regn men väderprognosen visar sol och värme nästa vecka så jag hoppas det stämmer 🙂 Och en regnig dag som denna tycker jag att soppa kan passa riktigt bra. och jag gjorde nyligen en ny variant som jag kryddade med garam masala och la i massa goda grejer. Billiga ingredienser och väldigt gott resultat! Jag kallar den indisk potatissoppa och den blev matig, kryddig och värmande. Självklart serverade jag med mjukt bröd och här skulle det passa utmärkt med naan eller annat bröd du gillar. Och så toppade jag med lite crispy chili in oil för att få lite mer hetta. Väldigt smarrigt!

Indisk potatissoppa

Indisk potatissoppa (4 port)

Ingredienser
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
0,5 dl tomatpuré
1,5 msk garam masala
0,5 msk malen gurkmeja
600 g potatis
2 morötter
6 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl kokosgrädde
1 frp kikärtor (á avrunnen vikt 230 g)

Gör såhär
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en gryta och ha i lök och låt den bli mjuk. Ha sedan i vitlök, tomatpuré, garam masala och gurkmeja. Dela ner potatis och morötter i bitar. Lägg ner i grytan och låt fräs runt med kryddorna. Ha sedan i vatten och buljongtärningar. Låt koka upp och puttra under lock tills potatisen är mjuk. Ha i kokosgrädde och låt puttra upp. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad lime. Ha i de avsköljda kikärtorna och servera direkt.

Indisk potatissoppa


Fler indiska recept:

Indisk kycklingfärs med kokosmjölk

Enkel linsgryta med garam masala

Snabb kyckling garam masala

Indisk linsgryta med quinoa

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b