Varför har dygnet bara 24 timmar? Jag har så mycket jag vill göra men jag hinner inte allt. Försöker tänka igenom allt jag gör på en vecka och måste tänka ett varv till hur jag verkligen vill prioritera. För det går inte att hinna med allt hemma, jobba med företaget, träna, ha härliga middagar, familjemys i soffan, kolla serier, aktiviteter på helgerna osv. Jag vill hinna allt och lite till men jag måste inse mina begränsningar. Senaste veckorna har jag också haft ont lite här och där och jag känner att jag får inte prioritera bort träningen. Jag behöver den för att orka allt det andra och må bra.

Innan vi åkte på semester var ju både jag och barnen sjuka och det fanns ingen möjlighet och energi att träna. Sen under semestern har vi varit friska men jag har inte fått till träningen så som jag önskat. Jag orkade inte prioritera det utan kände att jag behövde slappa när jag fick tid över. Men nu känner jag att jag inte vet om det var rätt val.. Jag var med på en del träningspass men hade behövt mer. Har ont i axeln, höfterna och ibland ryggen. Vill ut och springa nu i det härliga vädret men det funkar inte med höfterna just nu. Det krävs rehab och styrka först!

Indisk shakshuka med aubergine

Så nu har jag tänkt att gå upp tidigare på morgonen och se till att ta en promenad, löprunda eller styrketräning varje morgon (får automatisk vilodag när David kör squash 1-2 morgnar i veckan). Jag måste ge mig själv den tiden och jag är morgonpigg. Så får det bli!

Veckans vegetariska middagstips blir ännu en shakshuka. Denna gång med indiska kryddor, morötter, selleri och aubergine. Och så en färgglad grön- och rödkålssallad till det.

Indisk shakshuka med aubergine Indisk shakshuka med aubergine

Indisk shakshuka med aubergine (5 port)

Ingredienser
1 stor röd lök
2 vitlöksklyftor
1 aubergine
3 stjälkar selleri
2 morötter
1-2 msk curry
1 tsk spiskummin
3 burkar krossade tomater
Ett par nävar spenat
5 ägg

300 g grönkål
En liten bit rödkål
2 msk olivolja
1 msk pressad citron

Gör såhär
Skala och skär rödlöken i smala båtar. Skala och finhacka vitlöken. Skär auberginen i bitar. Strimla sellerin. Skala och skär morötterna i slantar.
Hetta upp olivolja i en stor gryta och fräs lök och vitlök så det blir mjukt. Ha i aubergine och låt fräsa ett par minuter. Tillsätt curry och spiskummin och låt den fräsa med en minut innan du tillsätter morötter, krossade tomater och selleri. Låt det koka upp och puttra 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Rör sedan ner spenat och gör 5 hål med sleven och knäck i ett ägg i varje hål. Sätt på locket och låt äggen bli pocherade ca 3 minuter.
Ta bort stjälkarna från grönkålen och riv ner bladen. Strimla rödkålen. Lägg i en bunke och tillsätt olivolja, pressad citron och salt och massera ett par minuter.

3 svar

  1. Sandra Callermo

    Januari är en månad när de flesta plånböcker är lite tunnare än övriga året. Därför tänkte jag ge er att matigt inlägg med billig vardagsmat!

    Svara

    Mentions

  • 💬 Indisk linsgryta • SandraCallermo.se
  • 💬 Shakshuka med rotfrukter • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b