fbpx

I lördags hade vi som sagt en rejäl infyttningsfest. Vi hade bjudit in våra stora familjer och släkter och hade öppet hus. 54 personer tackade ja och sen blev det tyvärr några återbud eftersom det är förkylningstider vi blev ungefär 45 personer. Eftersom jag alltid lagar för mycket mat så kan ni ju tänka er hur mycket det blev över när jag hade buffertmat och flera dessutom inte kom. Så nu har vi många matlådor med korvstroganoff. Tur att det är så gott <3

Vi bjöd alltså på bål (gjord på vodka, tonic, sprite, pressad citron eller lime och så massa citron- och limeskivor samt svarta vinbär), korvstroganoff med ris samt bröd, ostar och fetaostsallad och därefter gräddfilspannacotta med svarta vinbär. Och nu tänkte jag dela med mig av recepten. Perfekt med mat som är enkel att laga till många. Jag gjorde dessa recept x2 eftersom vi var så många. Sen smakade vi av korvstroganoffen massa gånger och tillsatte lite mer ingredienser efter smak så mängderna är ungefärliga. Man kan utgå från dessa och sen fixa till den som man vill med såsmängd.

Gräddfilspannacotta med svarta vinbär Korvstroganoff till många

Korvstroganoff till många (25-30 port)

Ingredienser
3 kg falukorv
3,5 kg krossade tomater
9 gula lökar
9-12 vitlöksklyftor
3 dl tomatpuré
2-4 dl mjölk
1,5 l créme fraiche
Sambal oelek

Gör såhär
Skal och finhacka lök och vitlök. Skär falukorven i strimlor. Hetta upp smör i en stor kastrull och fräs lök och vitlök tills det blir mjukt. Tillsätt sedan tomatpuré och låt fräsa en minut till. Tillsätt falukorven och låt fräsa med en minut. Sen kan du tillsätta krossade tomater, mjölk och créme fraiche. Låt koka upp och puttra ca 15 minuter. Krydda med salt, svartpeppar, sambal oelek och pressad citron. Red av med maizena vid behov.

Gräddfilspannacotta med vanilj och svarta vinbär (25-30 port)

Ingredienser
14 gelatinblad
1,5 dl vaniljsocker
2,8 liter vispgrädde
5-6 dl strösocker
1,4 liter gräddfil

Svarta vinbär

Gör såhär
Blötlägg gelatinbladen 5 min. Koka upp grädde, vaniljsocker och strösocker i en kastrull. Ta sedan av från värmen och rör ner urkramade gelatinblad och sedan gräddfilen. Fördela i glas och låt stelna i kylen minst 3 timmar. Toppa sedan med svarta vinbär.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.