Granatäpple är en väldigt god frukt med speciell smak och form som jag äter alltför sällan. Det är ju också lite tidskrävande och bökigt att få ut alla goda kärnorna utan de vita innerväggarna. Det finns ju en rad olika videor hur man bäst gör detta men det slutar ofta med att jag bara skär äpplet i kvartar och sen försöker jag liksom vända varje kvart lite ut och in över en bunke och pillar ganska enkelt ur kärnorna. Och mitt tips är att när du ändå är igång kan du göra ett äpple till för att de håller bra i kylen flera dagar. Så när jag lagade mitt Cono Sur recept pillade vi lite extra granatäpple och det fick toppa veckans chiapudding. Den lena frukostgröten fick även smak av ingefära och vanilj. Receptet är fem portioner så har frukost klar i kylen för hela veckan 🙂

 Ingefärschiapudding med granatäpple (5 port)

Ingredienser
1,5 dl chiafrön
5 dl valfri mjölk
1 msk malen ingefära
1 msk vaniljpulver
Gör såhär
Blanda chiafrön och mjölk i en skål och tillsätt vanilj och ingefära. Rör om och ställ i kylen ca 20 minuter. Ta då fram skålen och rör om igen innan du delar upp puddingen på 5 glas/skålar. Låt stå över natten och toppa sedan med granatäpple.
 
0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.