Idag står det jobb och packa på schemat och ikväll blir det mys med en film eller två. Kort sagt en fullspäckad dag och därmed ett kort och enkelt recept. Dessa småkakor passar bra både till julen och andra delar av året. Jag gjorde ingefärskakor men man kan även smaksätta med andra kryddor såsom kanel eller kardemumma. Ett bra grundrecept helt enkelt.

 

ingefärskakor


Ingefärskakor

Ingredienser
100 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl sirap
1 ägg
4,5 dl mjöl
1 krm salt
1 tsk malen ingefära
1 tsk bikarbonat
Socker och kanel att rulla kakorna i
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Rör ihop smör med farinsocker och vaniljsocker. Blanda ner sirap och ägg. Ta en ny bunke och blanda mjöl, bikarbonat, ingefära och salt och rör sedan ned i sirapsblandningen. Rulla till små bollar och doppa halva bollen i en skål strösocker. Lägg på plåt med sockersidan upp och platta till försiktigt med lite vatten på fingrarna. Grädda i mitten av ugnen 10 minuter. 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b