fbpx

De senaste månaderna har jag funderat en del. Jag upplever att jag har väldigt lite tålamod och blir lättirriterad. Jag blir onödigt otrevlig och har kort stubin när Noel testar mitt tålamod. Jag har dagar när jag känner mig nere från start till mål och blir ibland stressad fast jag inte förstår varför. Jag gråter flera gånger i veckan och känner mig uppgiven till och från. Men däremellan kan jag vara väldigt glad och effektiv. Älskar att ligga och kramas med barnen och tänker ofta på hur bra liv jag har och hur bra jag trivs med att vara föräldraledig och samtidigt pyssla på med företaget lite vid sidan av.

Tvåbarnschock eller förlossningsdepression

Men det får mig att fundera på om det alltid ska vara såhär? Är det såhär att ha två barn och jag måste bara lära mig hantera det? När jag har en dålig dag eller får ett onödigt utbrott så känner jag mig inte som mig själv. Eller mår jag inte helt hundra psykiskt? Jag har känt såhär från och till sen i höstas. Så det kanske är en tvåbarnschock och det tar ett tag att vänja sig med den nya vardagen. Ibland har tanken slagit mig om det är en lätt förlossningsdepression.. Men ändå tror jag inte det. Oftast går tankarna till att jag känner mig som en svag person som inte pallar med två barn. Och då sover de ändå rätt bra på nätterna och är generellt sett ganska enkla (hur enkel en 2,5-åring nu kan vara..) att ha att göra med.

Senaste veckan har jag dock känt mig mer stabil och glad så kanske har det vänt? Vi får se, jag ska hålla er uppdaterade, ville bara ventilera lite och kanske kan det vara någon av er läsare som känner igen er?

Ett nytt barnmatsrecept

Nog om det, nu tänkte jag dela med mig av ett nytt recept på barnmat. Det blir en enkel currygryta med få ingredienser. Den här gången har jag inte i grädde eller så utan istället tillsätter jag det när jag värmer upp den så blir den krämig och får lagom temperatur.

Currygryta med pumpa och linser Currygryta med pumpa och linser

Currygryta med pumpa och linser (ca 7-8 port, 8 mån)

Ingredienser
2 dl ris
400 g pumpa
2 dl torkade röda linser
1 msk curry
2 msk rapsolja

Gör såhär
Koka riset i en separat kastrull enligt anvisning med uteslut salt.
Ta fram en större kastrull. Skala pumpan och skär i tärningar ca 1 cm. Lägg i kastrullen tillsammans med linser och fyll upp med vatten så det täcks. Låt koka upp och puttra under lock ca 20 minuter. Häll eventuellt av lite vätska men spara den om du behöver spä sen. Tillsätt curryn, rapsoljan och hälften av riset och mixa slätt. Rör sedan ner resten av riset och behåll det helt. Fördela i burkar och frys in.

Tips! För dig som vill lära dig fler barnmatsrecept än denna currygryta. Här finns min guide för dig som vill laga egen barnmat.

2 svar

 1. Karin

  Sandra!
  Om du inte redan gjort det, gå till din vårdcentral och ta prover på sköldkörteln. Enkelt blodprov. Det är väldigt vanligt att få förändringar i hormonhalterna, speciellt när man fått barn. Gört! Kram!

  Svara
  • Sandra Callermo

   Tack för tips! Va och tog blodprov idag för att kolla bland annat hormonnivåer gällande mina eksem så kankse kan det finnas förklaringar även där. Kram <3

   Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b