Jag ÄLSKAR kardemumma! Så när jag gjorde ischoklad häromdagen så piffade jag till den med lite mortlad kardemumma och finhackade hasselnötter. Och så gillar jag att blanda mörk choklad och mjölkchoklad. Den blev jättegod!
Ischoklad med kardemumma och hasselnötter (60-70)
Ingredienser
200 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
150 g kokosfett
0,5 msk hel kardemumma
0,5 tsk vaniljpulver
50 g + en näve hasselnötter
Flingsalt
Gör såhär
Hacka chokladen. Mortla kardemumman. Finhacka 50 g hasselnötter. Smält kokosfettet över vattenbad. Rör ner den hackade chokladen samt kardemumma, vaniljpulver och en nypa flingsalt. Avsluta med att röra ner nötterna.
Häll chokladsmeten i en kanna och fyll upp i formar. Finhacka den sista näven nötter och toppa ischokladen med. Låt stelna i kylen.