fbpx

Än är inte sommaren slut. Vilket härligt väder denna vecka bjuder på! Så härligt <3 Jag vägrar säga att sommaren är över förrän vi lämnat augusti. Sen är det dags att ställa om sig till höstmode med stora koppar med te, stickade tröjor och mycket tända ljus när mörkret kommer tidigare. Såklart kan även september bjuda på solsken och det är en bonus.

Jag tycker även man kan förlänga sommaren med härlig mat och läskande drycker. Att ta tillvara på den sensommaren erbjuder och se till att använda det som finns i köksträdgården. Jag ska till exempel se till att använda gräslök, mangold och dragon. Dags att börja fnula på recept.

Iste med citron och svarta vinbär

I juli hittade jag detta recept hos Tatillvara (så fin blogg!) och jag sparade det direkt. Jag älskar iste och jag kunde få användning för både vinbär och mynta. Så här kommer en härlig karaff med iste med citron och svarta vinbär. Så snygg färg!

Iste med citron och svarta vinbär

Iste med citron och svarta vinbär (ca 2 liter)

Ingredienser
4 tepåsar earlgrey
2 dl svarta vinbär
2 l vatten
1 citron
0,5-1 dl sötning (t ex honung eller socker)
0,5 dl pressad citron
Is
Mynta

Gör såhär
Häll vatten i en kastrull och tillsätt vinbären. Låt koka upp och mosa bären med en slev. Dra åt sidan och lägg i tepåsarna. Låt dra 10 minuter och smaka sedan av med sötningen. Rör ner pressad citron, sila och ställ kallt. När det svalnat kan du servera med skuren citron, mynta, en näve vinbär och massor av is.

Iste med citron och svarta vinbär

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b