Maillista

Rödbetor och ost är som bekant en lyckad smakkombination! Jag gillar med både chevré och fetaost och sältan i osten går så fint ihop med de söta rödbetorna. Så tänkte jag att det borde bli gott att göra en krämig gratäng med denna kombination. Sagt och gjort, här är en krämig rödbetsgratäng serverad med isterband och en krispig sallad. 

Isterband med rödbetsgratäng

Isterband med rödbetsgratäng (4 port)

Ingredienser
1,2 kg rödbetor
3 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
200 g fetaost
4 isterband
Grönsallad
2 stjälkar selleri
Gör såhär
Koka rödbetorna med skal i lättsaltat vatten tills de är nästan mjuka, ca 30 minuter. Skala dem när de är varma och skär i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda grädde, pressad vitlök, dijonsenap och krydda med salt och svartpeppar. Häll gräddblandningen över rödbetorna och smula över fetaost. Ställ in i ugnen ca 20-30 minuter.
Stek isterbanden och blanda ihop grönsallad med strimlad selleri.
 
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a