Maillista

Detta har varit en bra vecka då jag varit med i lokaltidningen (inledande texten på sid 7) om bloggen, varit hos HusmorLisa på en underbar middag samt passerat 400 följareInstagram. Det känns roligt att det går framåt med bloggen och att folk uppskattar det jag gör så vi får se vart allt detta kan leda.
 
Dagens är återigen en riktigt god burgare. Men det gäller att variera de och denna gång hittade jag lite inspiration hos Landleys kök där hon blandade i isterband i burgarna. Så jag gjorde helt enkelt min variant och det blev en väldigt god och saftig burgare med smakrika tillbehör

 

Isterbandsburgare med dijonaise och bönhummus (4 port)

Ingredienser
1 ägg
800 g nötfärs
2 isterband
Worcestershiresås
Tabasco
Dijonaise:
1 dl créme fraiche
2 dl majonnäs
1 tsk chiliolja
2 msk dijonsenap
Bönhummus:
3 dl stora vita bönor
2 dl mungbönor
1 msk tahini (sesampasta)
2 vitlöksklyftor
3 msk pressad citron
3 msk olivolja
1,5 tsk spiskummin
Surdegsbröd
Sallad
Morötter
Fetaost
Tomat
Lök
Picklad gurka
Gör såhär
Hummus: Mixa alla ingredienser till en slät smet och smaka av med salt och ha eventuellt i vatten för tunnare konsistens.
Dijonaise: Vispa crème fraiche med elvisp några minuter. Vänd ner majonäs, chiliolja och dijonsenap och smaka av med salt och svartpeppar.
Burgare: Skrapa ut isterbanden och blanda med färsen i en bunke. Ha i tabasco och worcestershiresås och krydda med salt och svartpeppar. Forma till burgare. Hetta upp en grillpanna och stek biffarna tills de får fin färg.
Servera burgarna med en sallad på gröna blad, hyvlade morötter och fetaost samt hummusen, dijonaisen, tomat, sallad, lök och ost.
0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a