Jobbet har dragit igång och barnen går på förskolan och skolan. Men ännu är det augusti och det ät ju en sommarmånad och det är fortfarande högsäsong för grillat och vi sitter gärna ute eller i uterummet och äter. Jag vet att det är mysigt med hösten sen med tända ljus, stickade tröjor och mys men nu ska jag njuta av de sista sommarveckorna. Och med det sagt tänkte jag bjuda på ett recept idag som passar perfekt som tillbehör till grillat. En italiensk potatissallad med soltorkad tomat, rödlök och ruccola. Muuuuums!
Italiensk potatissallad med soltorkade tomat (6 port)
Ingredienser
6 port färskpotatis
1 dl vinägrett (t ex denna)
1 liten burk soltorkade tomater (ca 140 g)
2 nävar ruccola
150 g sockerärtor
1 liten rödlök
Gör såhär
Koka potatisen till den är klar. Häll av vattnet och halvera potatisen. Häll över vinägretten och låt svalna. Strimla soltorkade tomater och sockerärtor. Skala och strimla rödlöken fint.
När potatisen svalnat, tillsätt soltorkade tomater, ruccola, sockerärtor och rödlök och vänd ihop. Krydda med salt och svartpeppar och servera till grillat.
Fler recept på potatissallad:
Grillad kyckling med enkel potatissallad
Lämna ett svar