fbpx

Jag gillar att börja varje morgon med en ingefärsshot. Den får mig att piggna till och det känns härligt för kroppen. Jag tycker om när det är ordentligt drag i den och brukar inte ha så mycket sötning. Mitt vanliga recept på ingefärsshot hittar du här men denna gång blir det ett nytt recept som går mycket snabbare. Denna görs nämligen helt rå och ingenting ska upphettas. Drycken heter Jamu och kommer ursprungligen från Indonesien där det dricks som naturmedicin. Det är känt att ingefära och gurkmeja har massa bra hälsofördelar och tillsammans med citron och honung blir det riktigt gott om du frågar mig.  Denna innehåller även svartpeppar och cayennepeppar då det hjälper kroppen att ta upp nyttigheterna.

Jag blev så inspirerad när jag såg detta recept på Jamu hos Cecilia Folkesson så jag ville testa att göra min egen. Den håller åtminstone en vecka i kylen så perfekt att göra en omgång och så kan alla vuxna i familjen ta en shot varje morgon och när den är slut kan du snabbt göra en ny omgång. Jag vill även passa på att varmt rekommendera Cecila som har sååå många mumsiga recept. Det är fräscht, näringsrikt och allt hon gör är dessutom vackert. Jag har följt henne länge och kan rekommendera både bloggen och hennes Instagram. Muuums!

Jamu - ingefärsshot med gurkmeja

Jamu - ingefärsshot med gurkmeja

Jamu – ingefärsshot med gurkmeja

Ingredienser
50 g färsk ingefära
0,5 msk malen gurkmeja
1 dl pressad citron
1 msk honung
0,5 krm svartpeppar
Några stänk cayennepeppar
3 dl vatten

Gör såhär
Lägg ingefära, gurkmeja, pressad citron, honung, svartpeppar, cayennepeppar och vatten i en blender. Mixa allt slätt och sila sedan och häll i en flaska. Om du tycker den är stark eller för syrlig kan du tillsätta lite mer honung och mer vatten. Anpassa till vad du gillar helt enkelt. Förvaras i kylen och ta en shot varje dag.

Jamu - ingefärsshot med gurkmeja

Jamu - ingefärsshot med gurkmeja

Behind the scenes 😉

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b