Att äta soppa till middag är en favorit här hemma. Ofta önskar barnen morotssoppa, tomatsoppa eller broccolisoppa. Och denna gång fick det bli en variant i form av jordärtskockssoppa med broccoli och aubergine. Den fick högsta betyg och barnen älskade soppan! Självklart serveras soppan med mjukt bröd och något smarrigt pålägg. Soppan är veganskt och kan självklart toppas med vegansk fetaost eller andra toppings.
Jordärtskockssoppa med broccoli (4 port)
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g broccoli
250 g jordärtskockor
1 aubergine
2 buljongtärningar
1 liter vatten
2 tsk torkad basilika
Bönor
Fetaost (ev. vegansk)
Gör såhär
Skala och hacka lök och vitlök. Hacka ner broccolin (inkl stammen) samt aubergine. Skala och finhacka jordärtskockorna. Hetta upp olja i en stor gryta och fräs löken så den blir mjuk. Tillsätt vitlök och fräs en minut till innan du har i broccoli, aubergine och jordärtskockor. Låt fräsa ett par minuter innan du tillsätter vatten, buljongtärningar och torkad basilika. Låt koka upp och puttra under lock ca 10 minuter.
Mixa slätt och smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron. Servera med bönor och fetaost.
Fler vegetariska soppor:
Tomatsoppa med stekta champinjoner – vegansk
Lämna ett svar