Att äta soppa till middag är en favorit här hemma. Ofta önskar barnen morotssoppa, tomatsoppa eller broccolisoppa. Och denna gång fick det bli en variant i form av jordärtskockssoppa med broccoli och aubergine. Den fick högsta betyg och barnen älskade soppan! Självklart serveras soppan med mjukt bröd och något smarrigt pålägg. Soppan är veganskt och kan självklart toppas med vegansk fetaost eller andra toppings.

Jordärtskockssoppa med broccoli

Jordärtskockssoppa med broccoli (4 port)

Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g broccoli
250 g jordärtskockor
1 aubergine
2 buljongtärningar
1 liter vatten
2 tsk torkad basilika

Bönor
Fetaost (ev. vegansk)

Gör såhär
Skala och hacka lök och vitlök. Hacka ner broccolin (inkl stammen) samt aubergine. Skala och finhacka jordärtskockorna. Hetta upp olja i en stor gryta och fräs löken så den blir mjuk. Tillsätt vitlök och fräs en minut till innan du har i broccoli, aubergine och jordärtskockor. Låt fräsa ett par minuter innan du tillsätter vatten, buljongtärningar och torkad basilika. Låt koka upp och puttra under lock ca 10 minuter.
Mixa slätt och smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron. Servera med bönor och fetaost.

Jordärtskockssoppa med broccoli


Fler vegetariska soppor:

Röd linssoppa med limeyoghurt

Tomatsoppa med stekta champinjoner – vegansk

Pumpasoppa med morötter och ingefära

Broccolisoppa med ärtor

Morotssoppa med linser

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b