Maillista

Som alla andra måndagar här på matkrypinet bjuder jag även denna vecka på ett vegetariskt recept. Vi gillar att äta vegetariskt här hemma och vi gillar att det är lite mer utmaning att laga mat. För absolut måste jag tänka lite extra när det kommer till vegetariska recept men ofta är det dessa recept jag blir lite extra nöjd med. Den här veckan blir det en klassisk jordärtskockssoppa och för att det skulle bli lite mer mättande gjorde vi goda fetaostmackor till. Mums!

DSC_0448 jordärtskockssoppa   DSC_0421

Jordärtskockssoppa med fetaostmackor (4 port)

Ingredienser
500 g jordärtskockor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl grädde

Mackor
Selleri
200 g fetaost

Gör såhär
Skala och hacka löken. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Hetta upp en klick smör i en stor kastrull och fräs lök och vitlök tills det blivit mjukt. Tillsätt jordärtskockor, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock ca 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka. Mixa soppan slät. Ha i grädden och smaka av med salt, svartpeppar, cayennepeppar och pressad citron. Servera med mackor med smulat fetaost och strimlad selleri.

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a