Maillista

På väg hem från jobbet igår tog vi en liten tripp förbi blodcentralen för att dela med oss av lite blod. Mitt blodvärde har gått lite upp och ner så har haft ett uppehåll nu men tyckte att det var dags nu efter att ha läst om hur antalet blodgivare minskar i Sverige.Tyvärr var mitt blodvärde precis på gränsen så jag ska komma tillbaka efter sommaren och testa igen. Fram till dess fick jag order att försöka äta mer järnrik mat och gärna äta mycket jordgubbar vilket jag såklart gör med nöje 😉 Så vad passar väl bättre än att dela med mig av ett recept på en somrig frukost med just jordgubbar?

 

Jordgubbschiapudding med kardemumma och linfrön (3 port)

Ingredienser
150 g jordgubbar
2 dl mjölk
4 msk chiafrön
0,5 msk gula linfrön
1 tsk vaniljpulver
0,75 msk kardemumma
Pressad lime
Jordgubbar
Gör såhär
Hacka lite jordgubbar och lägg i botten på varje glas.
Mixa jordgubbar med mjölk. Blanda sedan ner chiafrön, gula linfrön, vaniljpulver och kardemumma. Smaka av med eventuellt pressad lime och/eller agavesirap. Ställ in i kylen och rör efter 20 minuter och dela sedan upp i glas och låt stå i kylen över natten. 
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a