Goda frukostar kan jag aldrig få nog av! Sedan länge är min standardfrukost ett stort glas grön smoothie med spenat, gröna ärtor, citron oh ingefära (här är receptet på min gröna smoothie) och 1-2 ägg. På helgen kan jag variera mig lie med mackor, äggröra, gröt och bananpannkakor. Och nu hade jag några jordgubbar som började bli tråkiga så då testade jag att göra en jordgubbsgröt. Det är helt enkelt en havregrynsgröt med kardemumma och hackade jordgubbar. Jag toppade min med jordnötssmör och lite pumpakärnor. Riktigt gott!
Om du vill ha tips på fler goda grötfrukostar så har jag en bunt recept på bloggen. Generellt kan jag tipsa om att utgå från vanlig havregrynsgröt och boosta med olika frön och nötter samt kryddor. Men sen kan man använda t ex bovete eller quinoa som bas också. Scrolla längst ner i inlägget så hittar du flera länkar.
Jordgubbsgröt
Ingredienser
3 dl havregryn (ev. glutenfria)
5 dl vatten
10-15 jordgubbar
1,5 tsk malen kardemumma
Jordnötssmör
Jordgubbar
Valfri mjölk
Pumpakärnor
Gör såhär
Snoppa och hacka jordgubbarna. Häll havregryn, jordgubbar, vatten och kardemumma i en kastrull. Låt koka upp och puttra under omrörning några minuter så den tjocknar. Smaka av med salt och servera sedan med jordnötssmör, jordgubbar mjölk och pumpakärnor.
Fler grötrecept:
Mixad havregrynsgröt med blåbär och frömix
Lämna ett svar