fbpx

Nyss hemkommen från en mer eller mindre effektiv dag av uppsatsskrivande. Men vi är snart klara så då är det okej att ha lite roligt under tiden också.

Nu tänkte jag ta mig ut på en långpromenad med mannen min men först tänkte jag dela med mig av ett marmeladrecept som jag tycker mycket om. Passar perfekt på digestivekex med smakrik ost eller varför inte scones med philadelphia?

Jordgubbsmarmelad med lime och vanilj

Jordgubbsmarmelad med lime och vanilj

Ingredienser
400 g frysta jordgubbar
0,5 vaniljstång
1 dl syltsocker
1 lime
Gör såhär

Skär jordgubbarna i mindre bitar och dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg jordgubbar, vaniljstång, vaniljfrön och syltsocker i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Koka i ett par minuter. Dra av från värmen och riv ner limezest och pressa i limejuicen och låt svalna. Plocka upp vaniljstången, häll upp marmeladen i en burk med lock och förvara i kylen.

Tips! Om du, precis som jag, vill ha den slätare så kan du köra några sekunder med stavmixer.

 

Jordgubbsmarmelad med lime och vanilj

    Mentions

  • 💬 Scones på filmjölk • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
  • 💬 Syltsnittar • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b