Sitter i soffan med barnen och myser. Noel kom in till oss imorse strax före 7 och så kröp han ner under täcket bradvid mig. Vi gosade en stund och sen frågade Noel om vi inte kunde gå ner till soffan. Så vi smög ner och satte oss i soffan och satte på Kalle och chokladfabriken. Börjar försöka introducera filmer som kan vara roliga även för oss vuxna 😉 Efter en stund kom även Mila ner. Så mysigt!

Jordgubbssoppa med kardemummakräm

Så snart ska vi äta frukost och därefter ska vi packa och göra oss iordning för dagen. Vi ska på kräftskiva hos några vänner och sen blir det övernattning. Sååå mysigt!  Så kräftorna ligger på tining i kylskåpet, aiolin är gjord, drickan på kylning och vi är så taggade. Det kommer bli fullt ös eftersom det flera familjer så många båda vuxna och barn.

Men innan dess tänkte jag ge er ett efterrättsrecept. Det är en jordgubbssoppa som serveras med en magiskt god kardemummakräm med vit choklad. Funkar såklart utmärkt att göra på både färska och frysta jordgubbar.

Jordgubbssoppa med kardemummakräm

Jordgubbssoppa med kardemummakräm

 

Jordgubbssoppa med kardemummakräm (4-6 port)

Ingredienser
500 g jordgubbar
0,5 citron (zest+saft)
1,5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljpulver

100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 tsk kardemummakärnor

Gör såhär
Bryt chokladen i bitar och smält i en kastrull med grädde på medelvärme. När chokladen smält tar du av den från värmen och ställ i kylen över natten.
Skär jordgubbarna i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med skal och saft från citronen, socker och vaniljpulver. Låt koka upp och småputtra 5 minuter. Låt sedan svalna.
Dagen efter kan du mortla kardemumman och ha i krämen och vispa sedan till en mousse med elvisp.
Servera soppan med krämen.


Här hittar du fler recept på efterrätter:

Snabb rabarberdessert

Citroncheesecake

Champagnepannacotta med vit choklad och hallon

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.