fbpx
Min slappa gårdag var precis vad jag behövde. Nu har jag laddat batterierna och är redo för en ny fartfylld vecka. Efter jobbet idag blir det träning på Friskis, har hittat ett nytt pass på måndagar som jag gillar, Intervall Flex som är både kondition, styrka och rörlighet. Ett roligt pass som gör mig riktigt slut!

Dagens recept blir härliga biffar med morötter och jordnötter som jag serverade med smakrik bulgursallad och tzatziki med lite sting. Ljuvlig gott!


Jordnöt- och morotsbiffar med bulgursallad och tzatziki (4 port)
Ingredienser
Biffar:
1 dl ströbröd
0,75 dl grädde
1 ägg
3 stora morötter
2 dl salta jordnötter
0,5 dl dinkelmjöl
1 vitlöksklyfta
En liten bit ingefära
1 tsk sambal oelek
Bulgursallad:
2 dl bulgur
0,5 dl vinägrett
1 rödlök
3 tomater
200 g fetaost
Grönsallad
Tzatziki:
4 dl turkisk yoghurt
3 vitlöksklyftor
0,5 gurka
Gör så här:
Biffar: Blanda ströbröd, grädde och ägg i en bunke och låt svälla 5 minuter. Grovriv morötterna och finhacka jordnötterna. Blanda morötter, jordnötter, äggsmeten, mjöl, pressad vitlök, sambal oelek, finriven ingefära och smaka av med salt och svartpeppar. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Forma 8 biffar och stek på båda sidor tills de fått fin färg.
Bulgursallad: Koka bulguren enligt anvisning. Skär fetaosten i tärningar, hacka tomaten och finstrimla rödlöken. När bulguren kokat klart, blanda med vinägretten och sedan med sallad, tomat, rödlök och fetaost.

Tzatziki: Grovriv gurkan och kläm ur vattnet. Lägg i yoghurten tillsammans med pressad vitlök och smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.