Maillista

Jag har aldrig gjort fudge och egentligen är det nog inte den godis jag väljer först på godisfatet. Men ändå var jag sugen på att testa efter att ha läst om olika fudge lite överallt. Det fick bli en jordnötsfudge med choklad som fick väldigt god smak med det salta jordnötssmöret men den fick inte fudgekonsistens. Mer som en kola. Jag kollade på en del olika recept för att lista ut vilken temperatur som skulle bli bra men tydligen var 118 grader inge vidare.. några grader till är min gissning. Men som sagt, GOD!

 

Jordnötsfudge med choklad

Ingedienser
2 dl grädde
1,5 dl socker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl mörk sirap
1 dl jordnötssmör
2 msk honung
50 g mörk choklad
Gör såhär
Koka upp grädde, socker och sirap ca 8-10 minuter. Tillsätt honung och jordnötssmör och låt blandningen koka till 118 grader. Tag av kastrullen från plattan och rör ner chokladen så den smälter. Häll upp smeten i en bakpappersklädd avlång form. Låt stelna i kyl. Skär i lagom stora bitar.
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a