I år har jag varit nyfiken på att testa göra recept med kondenserad kokosmjölk och så scrollade jag förbi ett recept med jordnötssmör och marshmallows som gjorde mig nyfiken. Så jag gjorde en egen variant som självklart är mjölkfri och jag kan lova att denna blev så god. Jag har redan hunnit bjuda flera stycken på dessa godingar och alla har gett tummen upp. Härligt! Så det blir som en seg, kolaaktig godis/boll som doppas i vegansk choklad och toppas med jordnötter. Konsistensen blir magisk tag vare den smälta marschmallowsen. Nomnomnom! Så jag kan varmt rekommendera att testa detta jordnötsgodis. Slurp!
Jordnötsgodis med marshmallows
Ingredienser
75 g mjölkfritt margarin
1,5 dl strösocker
1,5 dl sötad kondenserad kokosmjölk
3 dl minimarshmallows
1 dl jordnötssmör
200 g vegansk choklad
1,5-1 dl jordnötter
Gör såhär
Lägg margarinet i en kastrull och smält det. Tillsätt socker och kondenserad kokosmjölk och låt puttra ca 5 min. Ta bort från värmen och lägg i marshmallows och jordnötssmör. Blanda ordentligt till en jämn smet. Ta en ugnsform med bakplåtspapper och häll i smeten och låt svalna 2 timmar i rumstemperatur.
Hacka chokladen och smält över vattenbad. Finhacka nötterna. Rulla bollar av smeten och rulla i choklad och strö på jordnötter. Ställ kallt.
Fler recept på mjölkfritt julgodis:
Lämna ett svar