Jordnötssmöret jag gjorde för ett tag sedan har verkligen kommit till användning. Det klarade sig väldigt bra i kylskåpet och nu använde jag det sista till de här mumsiga godisbitarna. De har en tendens att falla isär vilket jag tror beror på mitt jordnötssmör som kanske hade behövt lite mer olja i sig för att bli sådär lent och fritt från bitar. Så se till att det blir ordentlig kladdigt innan du lägger det i formen.
Jordnötsgodis
Ingredienser
7 dl rispuffar
350 g jordnötssmör
1 dl strösocker
1 dl sirap
150 g mörk choklad
150 g mjölkchoklad
Gör såhär
Ha jordnötssmör, sirap och strösocker i en kastrull och värm upp utan att koka. Rör sedan ihop smeten med rispuffarna. Ta fram en fyrkantig form (ca 20×30 cm) och täck den med bakplåtspapper. Häll i smeten och ställ den kallt. Under tiden den svalnar smälter du chokladen över ett vattenbad. Bred detta över riskakan när den svalnat. Låt stå i kylen till chokladen stelnat helt och skär sedan i bitar. Förvaras svalt.
Lämna ett svar