Maillista

Som bekant äter jag ju glutenfritt och kakor är något jag tycker om att experimentera med. Det är svårare att baka glutenfritt och på senaste tiden har jag testat alltfler raw-recept och även som är sötade med dadlar. Jag älskar det! Det blir ofta bollar men det är ju kul om man även gör i kakformat. Så när jag hittade dessa jordnötskakor hos Lesscarbs så var jag ju bara tvungen att testa.  Jag älskar ju nämligen jordnötssmör! Även kokos tycker jag är väldigt gott. Jag la även till lite extra salt eftersom det lyfter det mesta. Men man får anpassa saltet beroende på hur mycket salt det är i jordnötssmöret.

Om ni har fler liknande recept på bollar, kakor eller andra bakverk att tipsa om är det välkommet!

Jordnötskakor med choklad

Kakor med dadlar, kokos och jordnötter

Noel var sugen att provsmaka <3

Jag brukar göra eget jordnötssmör eftersom det är så enkelt och gott. Jag kan styra konsistens och sälta själv. Jag brukar helt enkelt bara mixa salta jordnötter länge tills de släpper fettet och blir slätt. Sen tillsätter jag neutral olja till önskad konsistens och eventuellt mer salt. Muuums!

Dessa kakor ska alltså inte bakas utan man låter de stelna i frysen och så tar man fram strax innan servering. Så grymt goda!!!

Raw-kakor med jordnötter

Jordnötskakor med choklad (ca 20 kakor)

Ingredienser
10 urkärnade dadlar
200 gram jordnötssmör
2 dl kokosflingor
4 msk kokosolja
2 msk kokosmjöl
En nypa salt

100 g choklad

Gör såhär
Lägg dadlar, jordnötssmör, kokosflingor, kokosolja och kokosmjöl i en matberedare och mixa slätt. Smaka av med lite salt (beroende på sältan i jordnötssmöret). Forma till kakor (jag gjorde bollar som jag tryckte ut till kakor). Lägg kakorna på en bricka/skärbräda med bakplåtspapper. Ställ in i frysen Smält choklad över vattenbad och ringla över kakorna.
Kakorna kan du förvara i frysen och ta fram en liten stund innan servering.

Jordnötskakor med choklad

1

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.