När jag jobbar hemma så gillar jag att laga en enkel lunch, gärna med mycket grönsaker. Och nu hade jag passat på att köpa glutenfria portionsnudelpaket och då tänkte jag göra en smarrig lunch. Det blev jordnötsnudlar med både grönkål, morot och zucchini. Och så vitlök, sesam, tamari och så sting från gochujang. Det blev väldigt gott och många goda smaker. Mättande och snabblagat.
Om du gillar nudlar så kan jag tipsa om att jag har rekommenderat några till recept längst ner i inlägget.
Jordnötsnudlar med grönsaker
Ingredienser
1 pkt glutenfria nudlar
1 dl frysta soyabönor
En näve grönkål
0,5 zucchini
1 morot
1 msk sesamolja
1 msk tamarisoja
2 msk jordnötssmör
1 tsk gochujang
1 msk pressad lime
1 vitlöksklyfta
3 msk kokvatten
Gör såhär
Rör ihop tamarisoja, jordnötssmör, gochujang, sesamolja och pressad vitlök. Ställ åt sidan.
Koka nudlarna al dente och låt sojabönorna koka med. Ta lite av kokvattnet och häll i såsen.
Strimla grönkål. Tärna zucchini. Strimla morot.
Hetta upp lite sesamolja i en stekpanna och fräs alla grönsaker några minuter. Tillsätt sedan de kokta nudlarna samt såsen och låt allt blandas och bli varmt.
Toppa med sesamfrön.
Fler recept med nudlar:
Blir att testa denna på fredag! Lite tofu till tänker jag passar perfekt.
Ja, det tror jag passar väldigt bra 🙂 Smaklig måltid!