Tryfflar är en perfekt liten godsak som går snabbt att göra och som passar bra till helgmyset och kan till och med agera efterrätt om man inte orkar något alltför mäktigt. Man kan ha i lite vad som helst i en chokladtryffel och denna gång var jag sugen på att göra den klassiska kombinationen choklad och salt. Jag fick inspiration hos LittleDessert och det fick bli en chokladtryffel med jordnötssmör, rullade i krossade, saltade jordnötter. 

 

Jordnötstryfflar (20 st)

Ingredienser
1 dl grädde
100 g ljus choklad
100 g mörk choklad
1 dl saltade jordnötter
Gör såhär
Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden och tag av från värmen. Häll i chokladen i den varma grädden och rör om till all choklad har smält till en slät smet. Blanda i jordnötssmöret. Låt smeten stelna i kylen minst 1 timme eller tills smeten är formbar. Forma till bollar och rulla finhackade jordnötter. Ställ i kylen.
0

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.