Jag har läst många gånger om att göra havregrynsgröt på mixade havregryn. Första gången såg jag det hos ekotipset (tips tips tips!) och sen har det spridit sig som en löpeld. Så testade jag det i veckan och det blev så gott. Lite mer som mannagrynsgröt, snäll och helt len gröt 😍 Och då slog det mig att det skulle passa superbra som julfrukost. Jag såg framför mig en vacker gul saffransgröt med lingonsylt. Muuums! Så igår gjorde jag denna julgröt som blev så god! Mila bad och en andra portion så det var ju bra betyg 😊
Så nu har jag mixat en rejäl omgång havregryn så jag enkelt kan göra gröt. Så kan man såklart smaka upp den med olika kryddor eller lägga till lite frön och så om man vill ha den mer tuggig och boosta den lite. Så här får ni en riktigt julig frukost i form av en saffransgröt!
Julgröt med saffran, lingon och mandlar (3-4 port)
Ingredienser
3 dl mixade havregryn
6 dl vatten
1 pkt saffran
Salt
Lingonsylt
En näve mandlar
Mjölk
Gör såhär
Lägg mixade havregryn i en kastrull tillsammans med vatten och saffran. Låt koka upp och puttra ett par minuter. Smaka av med salt. Lägg upp i en skål och servera med lingonsylt, hackade mandlar och mjölk.
Fler recept på gröt:
Havregrynsgröt med sirapsstekt banan och rostade nötter
Semmelgröt med mandel och vanilj
1
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se