Maillista

Julen närmar sig med stormsteg och jag har börjat köpa en del julklappar och skrivit önskelistor till barnen. Jag tycker verkligen det är roligt att köpa böcker till barnen. De har så mycket leksaker och behöver inte mer men böcker är roligt att ha fler av så man kan variera sig. Vi läser för barnen varje kväll och Noel har även börjat intresseras sig för att läsa själv. Vi har därför köpt några böcker med endast stora bokstäver så det ska underlätta och kännas roligare nu till en början. Så idag tänkte jag dela med mig av ett gäng julklappstips!

Julklappstips barnböcker

Julklappstips – böcker till barnen

Så idag tänkte jag ge er ett inlägg fullt med böcker som våra barn gillar. Man kan aldrig få nog av julklappstips eller hur? En variation av böcker som passar lite olika åldrar. Vissa är nyare medan andra hängt med flera år. Jag kommer att länka till alla böcker så det är enkelt att klicka hem de och därmed ha några julklappar klara. Längst ner har jag en lista med ännu fler böcker som jag är nyfiken på men ännu inte köpt. Kanske hittar du någon blivande favorit?

Så häng med!

Jukklappar till barnen

Bamse – för stora och små

Vi har flera Bamse-böcker där de minsta är lära sig siffror och bokstäver och sen har vi även Bamse-böcker med lite mer text som Noel verkligen älskar. Vi har även spel och och annat från Bamse och barnen gillar allihop. Noel har även fått prenumeration på Bamse-tidningen som jag verkligen kan rekommendera! Perfekt med ny tidning i brevlådan. Han älskar att kolla posten och sen kan han även börja läsa de lite själv eftersom det är stora bokstäver.

Julklappstips barnböcker

Böcker till barnen

Barnen i Kramdalen

Jag har följt Elaine Eksvärd i många år och när hon berättade om boken Barnen i Kramdalen kände jag direkt att jag ville läsa den för barnen. En viktig bok som på ett pedagogiskt sätt lär barnen om integritet, taffsare och nättroll. En bok helt rätt i tiden. Jag gillar verkligen när det finns ett tydlig budskap i böckerna och barnen får tänka på nya saker och det leder till diskussioner och värderingar. Sedan har det kommit fler böcker i serien så vi har även bok nummer 2 och Noel har önskat sig nummer 3 i julklapp. Böckerna är för 6-9 år men Noel har gillat de redan som 4-åring.

Barnen i Kramdalen är en favorit

Julklappstips böcker för barn

Tummens resa

Milas solklara favorit! Vi läser denna varje kväll och Mila verkar aldrig tröttna. Hon brukar läsa med eftersom hon kan flera sidor utantill och det är så gulligt. Det har blivit en trygghet för henne att läsa den varje kväll vid nattning och hon njuter verkligen. Den är skriven 1978 och handlar om tummen som reser till olika färgländer där allt har samma färg. Boken kan köpas på begagnatmarknaden. Vi  har fått den i Happy Meal på McDonalds så kanske kan den komma igen där 🙂

Julklappstips barnböcker

Tummens resa älskar Mila

Maja tittar på naturen

Den här boken är perfekt för barnen som gillar naturen och skogen. Här kan man lära sig massor om djur och natur och hitta saker som man hittat på utflykten. En bok med fina illustrationer och längre texter. Den här läser vi inte vid nattning utan mer en bok för dagläsning där vi tittar på bilderna och pratar om vad vi ser. Boken är för barn som är 3 år och uppåt.

Maja tittar på naturen

 

Julklappstips barnböcker

 

Fler boktips till barnen – julklappstips!

Jag har hittat ett gäng böcker som jag skulle vilja köpa till barnen i julklapp eller annan present så jag tänkte sammanfatta de här:

Julklappstips – Böcker 0-3 år

Julklappstips – Böcker 3-6 år

Julklappstips – Böcker 6-9 år

Julklappstips barnböcker


Fler inlägg om barn och familj:

Potträning – blöjfri på 3 dagar!

Laga mat med barn – mina 10 bästa tips!

Att få i barn mer grönt

Sluta med nattblöja – tips!

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.