Årets sista julafton har passerat och jag är fortfarande sådär härligt julglad. Jag älskar även denna dag då man får gå igenom sin julklappar en gång till, prova lite kläder man fått, åka en sväng på mellandagsrean och bara ta det lugnt. Imorgon blir det jobb innan långhelg ledigt, skönt! 
 
Jag är supernöjd med julen och har verkligen myst så mycket jag bara kunnat och trivts i familjens sällskap och ätit alldeles för mycket julmat. Men jag måste erkänna att när annandagen nu är här så är jag lite trött på julmaten och ser det gärna som en sport att hitta på nya rätter av resterna. Här är en väldigt god julskinkpasta med basilika.

 

Julskinkpasta med basilika (4 port)

Ingredienser
4 port spaghetti
600 g julskinka
2 rödlökar
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 kruka basilika
3 dl grädde
Gör såhär
Skär skinkan i tärningar. Strimla rödlöken och finhacka vitlök och chili. Koka pastan enligt anvisning. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs rödlök, vitlök och chili. Låt fräsa ett par minuter och ha sedan i julskinkan. Krydda med salt och svartpeppar och häll sedan på grädden. Låt puttra ca 5 minuter och smaka av med kryddor och pressad citron. Hacka basilikan och blanda ner i såsen tillsammans med spaghettin.

 

 

2 svar

  1. Sara på Vardag.nu

    Att göra något kul av resterna är nästan det bästa med julmaten 😉 Jag är glad för att det står annat än julmat på menyn de närmsta dagarna. Idag hamnade julskinkan i en pytt, imorgon eller på lördag hoppas jag att den sista biten görs av med också… 🙂

    Svara

    Mentions

  • 💬 Julmatsrester, drinktilltugg och sjukdom • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b