Efter julbordet brukar jag alltid bli lite sötsugen trots mängden mat man tryckt i sig. Ibland blir det ris a la malta och ibland julgodis men här kommer ett juligt alternativ som man kan förberedas några timmar innan.
Jultiramisu (4 port)
Ingredienser
4 äggulor
4 msk strösocker
1 äggvita
500 g mascarpone
1 citron
24 pepparkakor
1 dl glögg
Gör såhär
Vispa äggulor och strösocker poröst. Visa äggvitan till hårt skum. Vänd ner mascarponen och äggvitan i ägg-och-socker-blandningen. Rör ner citroncest från en citron.
Lägg två pepparkakor i varje glas och droppa lite glögg över pepparkakorna. Bred på en tredjedel av mascarponeblandningen. Fortsätt i tre lager tills allt är slut och låt sista lagret vara mascarponeblandning och låt stå i minst 2 timmar i kylskåp.
Låter gott det här!
Vad kul att du vill gästblogga hos mig. Välj gärna en månad även om du inte vet vilket ämne.
Jag bloggar gärna här om du vill. Vad sägs om januari?
Va roligt att du även vill skriva hos mig. Januari har jag väldigt mycket att göra så jag väljer gärna april så ska jag fundera ut något intressant ämne.
Det här lät som en väldigt spännande variant på tiramisu, lägger receptet bakom örat!
ser så ljuvligt ut.mmmm
Spännande kombinationer, låter smarrigt 🙂