Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Mat.se
Kalkonfilé känns som ett lite lyxigare alternativ till kyckling och passar perfekt till en helgmiddag. Filéerna är stora och passar utmärkt att skära upp i skivor. Helstekt kalkonfilé blir supergott och väldigt saftigt. Men vad kan man ha för sås till kalkon kanske du tänker? Detta recept kommer från mamma och den här såsen alltså.. den så SÅ god! Receptet ger mycket sås men vi är riktiga såsmänniskor och den här såsen får det gärna bli rest på 😉 Men för den som önskar är det såklart bara att halvera mängden på alla ingredienser. Men det finns risk att du ångrar dig när du märker hur god såsen är 😉 Kryddpepparn ger lagom kryddighet och så balanseras såsen upp med den söta gélen. Ni bara måste prova den här såsen!
Kalkonfilé i ugn
Jag tycker att kalkonfilé blir godast och saftig när man gör den i ugn. Så jag börjar med att steka kalkonfilén i en stekpanna så den får fin färg runtom. Sen lägger jag den i en ugnssäker form och sätter in en termometer i mitten av köttet och ställer in den i ugnen på 175 grader. Jag låter innertemperaturen bli 67 grader och sen låter jag köttet vila 5-10 minuter innan jag skär upp det i skivor. Då blir den saftig!
Sås till kalkon
Det är inte alltför vanligt att äta kalkon och jag har förstått att många tycker det är svårt med just sås till kalkon. Då bara måste ni prova den här såsen. Vi har ätit detta hemma hos mamma flera gånger och jag har självklart lagat den hemma. Nu senast fick barnen testa den för första gången och de tyckte kalkonen var jättegod och de kunde inte få nog av såsen. Som tillbehör hade vi kokt potatis och broccoli och även en extra klick svartvinbärsgéle för den som ville.
Älskar du sås? Jag har skrivit ihop 6 recept på goda såser (inklusive den här) som du enkelt kan ladda ner, skriva ut och sätta upp på insidan av köksskåpet.
Sås till kalkon – kalkonfilé i ugn (4 port)
250 g broccoli

Fler recept med kalkon?
Kalkonfilé med rostade rotfrukter och svampsås
Baconinlindad kalkon med smörstekta grönsaker
5
Hej
Kikat runt på din blogg
Mycket gott blir till att testa : )
Trevlig lördag
Ska testa detta recept till kvällens nyårsmiddag 👍😀
Åh, va kul! Hoppas det blir gott ❤️
Det ser super gott ut!
Kalkonfile är riktigt lyxigt och gott:)
Såsen verkar underbar
Ha en skön söndag
Ser jättegott ut. Det ska jag laga på Annandagen. Bara en fråga: Kalvfonden, ska den vara outspädd?
Ja, jag använde sådan Bong (om jag minns rätt) färdig på flaska 🙂
Tack för att du delat med dig av receptet på denna underbart goda sås! Används väldigt ofta hos oss! Och så lätt oxå!
Vad roligt att höra! Tack 🙂
Låter goTT. Ska kryddpepparn vara malen?
Ja, precis, den ska vara malen 🙂
Tack för ett supergott recept! Såsen är ju helt underbar!
Vad roligt att du gillade den! Jag tycker också den är toppengod 🙂
Tack för receptet, denna sås är bland det godaste jag lagat till kalkonfilé, som tur är blev det lite över också. ?
Det glädjer mig! Jag älskar också denna sås. Trevlig helg 🙂
Receptet på kalkon filén och såsen var super! Tack! Det här tillreder vi till julen och avstår helt från skinkan.
Jag bli så glad att höra detta. Tack för att du tog dig tid att skriva 🙂
Idag laggar jag denna rätt såsen är klar = jätte god får se hur kalkonen blir =men känns som den skulle bli god..
Åh, va glad jag blir! Hoppas middagen blir god 🙂
Kan man tillaga filén dagen innan man ska äta den?
Hmm.. det finns nog risk att den blir torr då. Jag har aldrig provat. Spontant skulle jag kunna steka den dagen innan och lägga den i folie och sen köra den i ugnen dagen du ska äta 🙂
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se
Underbart god sås! Den kommer att bli en favorit!
Jag bli så glad att höra det. Den här såsen är en av mina favoriter. Önskar dig en fin dag 🙂
This Article was mentioned on sandracallermo.se
Tack för en fantastiskt god sås! Hela familjen njöt av denna kalkonmiddagen 😍
Vad kul att höra! Tack för att du lagade och kommenterade 🙂 blir så glad!
Överraskande gott. Den lagar vi en gång till. Detta är riktig husmanskost alla borde prova denna. En söndag är den himmelsk.:)
Så kul att du gillade såsen! Tack för att du tog dig tid att skriva 🙂