Jag brinner ju för enkel och god vardagsmat som passar alla. Jag vill att mina recept ska kännas enkla och inspirerande och någon ny twist som man kanske inte testat förut. När jag hade ett paket kalkon i kylen som började närma sig bäst-före-datum och jag insåg att den inte skulle hinna ätas upp som pålägg så fick det bli en middag istället. Denna kalkonstroganoff är väldigt god och jag gjorde den mjölkfri så den passar hela familjen. Det kan du såklart anpassa som du vill 🙂 Hoppas det smakar!
Kalkonstroganoff (4 port)
Ingredienser
400 g rökt kalkon
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
5 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 dl torkade linser
2 dl havrefraiche
1 paprika
4 port ris
Gör såhär
Koka riset enligt anvisning.
Strimla kalkonen. Skala och hacka lök. Hetta upp olja ien gryta eller kastrull och fräs löken så den blir mjuk. Tillsätt kalkongen och låt fräsa några minuter till. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver och fräs en minut innan du har i vatten, bujongträning, vatten, linser och fraiche. Låt koka upp och puttra ca 10 minuter.
Kärna ur och strimla paprikan och ha i mot slutet. Smaka av med salt och svartpepapr.
Fler middagstips:
Lämna ett svar