Maillista

Jag har varit nyfiken på att testa att baka kalljäst bröd utan gluten. Så hittade jag ett recept hos portionen under tian och blev sugen att testa. Så jag utgick från hennes recept och så gjorde jag lite små justeringar. Brödet blev så gott och saftigt! Dessutom är det en liten arbetsinsats och jäsningen sker över natten vilket passa mig utmärkt. Perfekt att unna sig lite hembakt bröd nu under ledigheten.  För visst är det något speciellt med nybakt bröd och lite länge frukost än vanligt?

Kalljäst bröd glutenfritt

Den här gången körde jag 50/50 med mjölmix och glutenfria havregryn men nästa gång ska jag testa med lite frön också som jag älskar. Då blir det tuggigt och lite mer nyttigheter vilket jag gillar. Mums!

Kalljäst bröd glutenfritt

Kalljäst bröd – glutenfritt (15-20 frallor)

Ingredienser
10 dl vatten
25 g jäst (0,5 pkt)
2,5 tsk salt
2 msk olivolja
9 dl havregryn (glutenfria)
9 dl glutenfri mjölmix

Gör såhär
Smula jäst i en bunke och tillsätt vatten, jäst och olja. När jästen löst upp sig tillsätter du havregryn och blandar. Tillsätt sedan salt och glutenfri mjölmix (lite i taget). Blanda ihop till en lös deg och lägg en kökshandduk över bunken och ställ in i kylen över natten.
Sätt på ugnen på 250 grader. Strö ut lite mjölmix på bänken och häll ut degen. Forma degen avlång och skär i 15-20 bitar. Det enklaste är att dela den på mitten och fortsätta så tills det är lagom antal frallor. Lägg frallorna på två plåtar med bakplåtspapper och grädda i ugnen 12-15 minuter. Om du har varmluftsugn kan du grädda båda plåtarna samtidigt. Du kan även kasta in 1 dl vatten i botten på ugnen för att få en hårdare yta på brödet.

Kalljäst bröd glutenfritt


Fler recept på glutenfritt bröd:

Glutenfritt filmjölksbröd med valnötter

Enkelt havrebröd med äpple

Glutenfria stekpannebröd

1

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

https://sandracallermo.se/wp-json/webmention/1.0/endpointTo respond on your own website, enter the URL of your response which should contain a link to this post's permalink URL. Your response will then appear (possibly after moderation) on this page. Want to update or remove your response? Update or delete your post and re-enter your post's URL again. (Learn More)URL/Permalink of your articlePing me!https://sandracallermo.se/kalljast-brod-glutenfritt/"/>
wrapcb-footer-a