I butiken häromdagen hittade jag lila brysselkål och den var för snygg för att inte åka med ner i korgen. Jag gillar brysselkål och jag tycker att den blir godast när man rostar den i ugnen så den får lite färg. Sagt och gjort så rostade jag den lila brysselkålen och blandade ihop den med grönkål, lök, chili, pasta och slutligen fetaost. En snabb, vegetarisk pastarätt med enkla smaker. Mums!

DSC_0129 kålpasta

Kålpasta med fetaost (4 port)

Ingredienser
4 port pasta
400 g brysselkål
0,5 dl olivolja
150 g grönkål
150 g fetaost
1 gul lök
0,5 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 röd chili

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Halvera brysselkålen och lägg på en plåt och ringla över olivolja. Krydda med salt och svartpeppar och rosta i ugnen 10-15 minuter tills de fått lite färg.
Koka pastan enligt anvisning.
Skala och strimla gul och röd lök och vitlök. Finhacka chilin. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och chili. Skär ner grönkålen i mindre bitar och låt fräsa ihop med löken. Blanda lökblandningen med pastan, 1 dl pastavatten och brysselkålen. Smula ner fetaosten och servera direkt.

4 svar

  1. Mårtenssons Kök

    Brysselkål är smått fanatiska av just nu vid denna tiden på året, det är ju så gott och man kan ju använda dom till så mycket! Vi hade faktiskt brysselkålspaj till middag idag:) Men lila brysselkål det har vi inte sett någonstans, kul när man kan hitta nya sorter av gamla godingar. Och pastarätten du svängde hop låter kanoners god!
    Kram på dej, Sandra!

    Svara
    • Sandra Callermo

      Ja, det är så gott! Brysselkålspaj låter som en riktig höjdare 😀
      Kram kram!

      Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b