fbpx

Inför idag hade jag tänkt baka kanelbullar och testa ett nytt recept. Jag införskaffade ingredienser och planerade baket i förra veckan men det hanns inte med. Annat behövde göras och det prioriterades bort så det blev inget nytt recept. Ibland är det inte värt att stressa för att hinna med det man tänkt helt enkelt.. Men som tur är har jag fått en påse kanelbullar av mamma som ligger i frysen så jag blir inte utan. Och för er som vill baka bullar idag tänkte jag återigen dela med mig av det här receptet som jag publicerade 2012 och bilden är även därifrån. Gottigott!

dsc_1158-1-kanelbullar

Kanelbullar (20 st)

Ingredienser
5 dl mjölk
50 g jäst
0,5 tsk salt
1 dl strösocker
2 tsk kardemumma
1 msk vaniljsocker
150 g smör
12 dl vetemjöl

Smör
Kanel
Strösocker
Vaniljsocker
Garnering:
1 ägg
Pärlsocker
Gör såhär
Smula jäst i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt och häll över jästen. Rör tills jästen löst upp sig. Ha i rumsvarmt smör. Blanda mjöl, salt, kardemumma, strösocker, vaniljsocker och nästan allt vetemjöl. Häll i mjölblandningen och arbeta dagen ca 10 min i degblandare eller 15 min för hand. Låt sedan degen jäsa övertäckt ca 45 min.
När degen jäst färdigt, häll upp den på mjölad arbetsbänk (dela i två delar vid behov). Kavla ut degen till en stor platta och bred på rikligt med rumsvarmt smör och strö över ordentligt med kanel, socker och vaniljsocker. Vik degen dubbel och skär i ca 20 remsor. Snurra ihop remsorna till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Sätt på ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och toppa med pärlsocker och grädda mitt i ugnen ca 10-12 min. Låt bullarna svalna på galler.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b